Khamis, 22 April 2010

Aku dan Captain Tsubasa


Captain Tsubasa merupakan sebuah komik jepun (manga) yang boleh saya anggapkan sebagai Masterpiece atau Mahakarya. Captain Tsubasa dicipta oleh Yoichi Takahashi pada tahun 1981 (seusia dengan saya). Karya ini banyak memberi impaks kepada bola sepak Jepun mahupun Dunia.

Menceritakan tentang cita-cita seorang kanak-kanak bernama Tsubasa untuk bermain dipentas dunia memberi satu galakan kepada anak-anak Jepun, yang mana suatu hari mereka bakal bermain di pentas dunia.

Karya ini merupakan, antara komik yang pertama saya beli dan ianya memberi inspirasi kepada saya. Meskipun dibangku sekolah saya tidak diberi peluang untuk bermain bola, namun karektor dan plot membangkitkan rasa keinginan untuk bermain bola.

Berbalik kepada karya agung ini, ianya memberi impak dan fenomena kepada dunia bola sepak antaranya:

JFA (Japanese Football Association) membantu dalam pembikinan filem ini. Captain Tsubasa telah memberi inspirasi yang hebat kepada Hidetoshi Nakata, Seigo Narazaki, Zidane, Totti, Torres dan Del Piero.

Artikel ini menunjukan bahawa idola dapat memberikan inspirasi kepada seseorang atlet itu untuk menjadi seorang yang berjaya di masa hapadan.

MASA DEPAN YANG CEMERLANG, HASIL DARI MEREKA YANG MENGHARGAI SEBUAH IMPIAN...

2 ulasan:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam